image
Sursa foto: jurnal.md

Sârbu, despre situația din estul Ucrainei: Instituțiile statului sunt capabile să facă față provocărilor

Deputatul Sergiu Sârbu susține că instituțiile statului sunt gata să față provocărilor la zi, în cazul izbucnirii unui conflict armat în estul Ucrainei. Declarațiile au fost făcute după audierile din cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Au fost mai multe informații cu caracter închis. Autoritățile au raportat că instituțiile statului sunt capabile să facă față provocărilor la zi, țin sub control situația și întreprind măsuri pentru a ridica capacitățile de apărare a țări. De asemenea, autoritățile au informat comisia că nu există premise că ar putea fi declanșat un conflict militar în zonă care să ne afecteze pe noi. Aceleași instituții au confirmat despre o mobilizarea militară fără precedent, în ultimii ani, pe segmentul frontierei Ucrainei și Rusiei”, a menționat deputatul.

Sergiu Sârbu o îndeamnă pe Maia Sandu să nu se plimbe prin diferite state dar să includă subiectul securității și capacitățile de apărare a statului pe agenda Consiliului Suprem de Securitate.

Regretăm că acest subiect nu a fost discutat la CSS, nu avem nicio informație cu privire la comandantul suprem al forțelor armate cu privire la verificare capacității de apărare a statului. În schimb vedem o luptă politică și acțiuni de promovare a imaginii, întâlniri diplomatice, discuții de tot felul, care nu este clar până la urma care este eficiența acestora. Nu poți sta bine pe pământ atunci când ești cu capul în nori”, a punctat Sârbu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: