image
Sursa foto: jurnal.md

Reprezentanții MEI și APP nu s-au prezentat la audierile privind Arena; Greceanâi: Sunt în autoizolare; Să-i aduc în brațe?

Audierile parlamentare privind complexul sportiv Arena Chișinău au fost amânate. Motivul - responsabilii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, care urmau să fie audiați astăzi în plenul Parlamentului, sunt plasați în autoizolare.

„Cu referire la Arena, n-am văzut astăzi pe nimeni. Cineva s-a prezentat?”, a întrebat speakerul Zinaida Greceanâi. „Sunt în autoizolare”, a anunțat aceasta după ce a fost informată de Secretariatul Parlamentului.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care a fost inițiatorul propunerii privind organizarea audierilor a insistat că acestea trebuie organizate cât mai urgent.

„Platforma DA insistă. La noi când e o schemă corupțională e autoizolare. Cert este că nu cunoaștem dacă cele 59 de hectare de teren ne aparțin sau nu. Situația este critică, este nevoie de audierea reprezentanților de la Ministerul Economiei și Agenția Proprietății Publice. Arena Chișinău este e o schemă criminală, dar aceasta ține de Procuratura Generală. Întrebarea e care e soarta acestor hectare”, a menționat deputatul Platformei DA.

„Cum vreți să-i aducem, să mă duc să-i iau în brațe? Facem invitație repetată”, a comentat Zinaida Greceanâi.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro. Ulterior fostul Guvern Filip a majorat investiția cu peste 1 milion 529 de mii de euro.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. De precizat că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Precizăm că Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal în cazul Arenei Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: