image
Sursa foto: jurnal.md

Stoianoglo NU s-a prezentat la audierile privind jaful bancar, dar a trimis o notă informativă; Ce a decis Parlamentul

Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat astăzi la ședința Parlamentului în care urma să fie organizate audieri privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

„Raportul de progres e parte a listei de condiționalități pe care le are RM în relația cu UE. Constată că domnul procuror general, din păcate, nu a dat curs invitației noastre. Este decizia dânsului. PG a remis un răspuns la care a anexat o notă informativă. Comisia Juridică trebuie să analizeze acest raport”, a declarat speakerul Igor Grosu.

„Susținem această idee și propunem să fie o ședință lărgită, să fie și Comisia Securitate. Acest furt a fost posibil din cauza intervenției instituțiilor de stat”, a propus vicespeakerul Vlad Bătrâncea, deputat BCS.

Parlamentul a luat o pauză de 40 de minute pentru a analiza nota informativă expediată de PG.

Precizăm că procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat de ieri că nu se va prezenta în Parlament. „Voi proceda conform legii. Parlamentul sau legea nu prevede audierea procurorului general în cadrul Parlamentului”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: