image
Sursa foto: jurnal.md

PAS analizează opțiunea de a contesta la CC decizia de instituire a stării de urgență votată de majoritatea PSRM- Șor

Deputații PAS analizează opțiunea de a contesta decizia votată de majoritatea PSRM-Partidul Șor de instituire a stării de urgență în RM până pe 30 mai. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Radu Marian.

Potrivit deputatului, Guvernul interimar și majoritatea parlamentară PSRM-Șor, au decis să instituie starea de urgență , fără să aibă o listă de măsuri și un plan concret de ameliorare a situației pandemice. În același timp, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că nu dorește restricții adiționale, de unde reiese că actuala majoritate nu urmărește decât amânarea alegerilor anticipate, deoarece pe timpul stării de urgență Parlamentul nu poate fi dizolvat.

„La 13 martie. Maia Sandu și Consiliul Suprem de Securitate propun instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, restricții adiționale și compensarea populației afectate. Dodon și PSRM s-au opus vehement și spun că situația nu e așa de gravă.

La 30 martie, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, nici Ciocoi, nici Greceanîi, nici deputații din majoritatea parlamentară nu au zis nimic despre necesitatea introducerii stări die urgență. Iar la 31 martie Guvernul controlat de Dodon și majoritatea parlamentară PSRM-Șor, adoptă starea de urgență timp de 60 de zile. (...) Va fi primul „lockdown” fake, a cărui singur scop este amânarea anticipatelor. Analizăm toate opțiunile legale de a contesta acesta decizie abuzivă”, a notat pe pagina sa de facebook deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: