image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon: Săptamâna viitoare vor fi reluate negocierile în privinţa creditului rusesc

După ce Curtea Constituțională a anulat acordul de împrumut cu Federația Rusă, președintele Igor Dodon spune că acesta va fi renegociat.

Preşedintele Igor Dodon a declarat că, în această dimineaţă, a avut o şedinţă cu prim-ministrul Ion Chicu şi preşedintele parlamentului Zinaida Greceanâi în legătură cu decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituțional acordul de împrumut din Rusia.

Negocierile vor fi relansate printr-o hotărâre a Guvernului. „Trebuie să găsim soluţii cum să asigurăm stabilitatea bugetului în Moldova. Avem câteva probleme în acest sens. Prima problemă - avem situația când 4 miliarde de lei din creditul rusesc au fost anulate, apare acest deficit în Buget. Cineva spunea să tăiem de la aeropoarte, de la investițiile în drumuri, nu ajută doar asta, pentru că Bugetul nu este în situația de la începutul anului 2020, este un buget în situație de criză, de coronavirus, de secetă, de criză economică. De aceea, este evident că sau tăiem din cheltuieli, dar aici este vorba și despre cheltuieli sociale, foarte dureroase, sau găsim alte surse de acoperire a acestei găuri”, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”.

Dacă acum câteva săptămâni președintele susținea că în caz că banii din creditul rusesc nu vor veni, statul nu va putea achita salarii și pensii, astăzi Igor Dodon a dat asigurări că Guvernul „este în stare să asigure salariile, pensiile, plățile sociale și investițiile în drumuri”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: