image
Sursa foto: jurnal.md

Șoferul care a provocat accidentul de la Jumbo, soldat cu decesul unei tinere - CONDAMNAT la 6 ani și 10 luni de închisoare

Dragomir Popovici, șoferul care a provocat acum cinci luni accidentul în lanț de pe bulevardul Decebal, în urma căruia a murit Doinița Prodan, o tânără de de 29 de ani, și-a primit astăzi sentința. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în penitenciar de tip semi-închis.

Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Dragomir Popovici a refuzat să fie escortat la ședință pentru a-și afla sentința.

Tatăl Doiniței Prodan, Igor Prodan, va încasa 5 milioane de lei drept prejudiciu moral și 296 de mii de lei - prejudiciu material.

Totodată, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 2 milioane de lei drept prejudiciu moral în favoarea altei victime a accidentului, Gabriela Lupu.

Nu este clar dacă Popovici este de acord cu decizia instanței, așa cum și el, și avocatul acestuia au lipsit de la ședința de judecată.

Nenorocirea a avut loc pe 24 iulie curent. În accidentul rutier de pe bd. Decebal au fost implicate patru automobile. În consecință, mai multe persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. Este vorba de șoferița ce conducea un automobil Volkswagen și trei pasageri.

Șoferița, Doinița Prodan, a murit câteva zile mai târziu, pe patul de spital. Ea era mamă a două fete.

Anterior, Dragomir Popovici a fost vizat într-o serie de dosare penale, după ce a fost prins la volan în stare de ebrietate. În noiembrie 2021, instanța l-a condamnat pe Popovici la muncă neremunerată în folosul comunității în unul dintre dosarele penale și i-a anulat permisul de conducere. Tânărul este proprietarul unei companii intrate recent în insolvabilitate, din cauza datoriilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: