image
Sursa foto: jurnal.md

Cum puteți încălzi casa econom iarna aceasta? Soluții alternative

Criza energetică prin care trece țara noastră, dar și alte state, pe fundalul războiului din Ucraina, nu a putut fi prevăzută și, pe bună dreptate, ne-a luat prin surprindere. Totuși, pentru că suntem în secolul revoluției tehnologice, putem căuta alternative la îndemâna oricui, astfel încât să ne încălzim casele și să depășim perioada rece a anului.

Specialiștii companiei Credit Ușor au câteva recomandări pe care sigur le puteți folosi în această iarnă.

1. Izolați corespunzător locuința

Știați că aproape 15% din toată căldura pe care o primiți de la agentul termic se pierde prin pereții neizolați sau prin geamuri? Până nu demult se considera optim o izolare a pereților de circa 5 cm, dar conform ultimelor studii minimizarea pierderilor la căldură se asigură dacă aveți un strat protector de minim 15-20 de cm. Cel mai important la acest capitol e să alegeți materialul izolant corespunzător și să apelați la specialiști care vor aranja acest material fără fisuri sau spații goale, evitându-se astfel acumularea umedității. Eventual, puteți accesa un credit fără gaj și să vă protejați casa pe viitor de intemperiile naturale investind în izolarea ce va rezista ani buni.

ss

2. Folosiți tehnica „podeaua caldă”

Da, este o investiție relativ mare, dar o pardoseală caldă te ajută să economisești cu aproape 35% din căldură. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că pardoseala se încălzește uniform și simultan, iar aerul cald circulă peste tot. Va fi suficient să încălziți puțin și se va menține căldura în toată locuința.

ss

3. Utilizați capetele termice la calorifere

De cele mai dese ori, pierderile de căldură au loc pentru că nu gestionăm corespunzător spațiul în care încălzim. Dacă avem debarale sau camere care nu ne sunt necesare traiului sau anexe la locuințe, ar fi perfect dacă am putea să le deconectăm de la sistemul de încălzire autonom sau centralizat. Din aceste motive puteți utiliza capetele termice la calorifere. Acestea permit reglarea temperaturii sau deconectarea caloriferelor în orice punct al locuinței.

ss

4. Deconectați cazanul în orele de vârf

Este una dintre tehnicile lucrative cele mai eficiente, mai ales dacă aveți casa izolată. În acest fel, veți utiliza căldura deja emanată, iar cazanul nu va consuma agent termic, atunci când prețul este exorbitant.

Dacă vreți să vă asigurați pentru o iarnă cu adevărat caldă, atunci luați un credit cu dobândă mică și economisiți avantajos, investind acum în confortul zilei de mâine.

Credit Ușor - bani pentru necesități vitale!

Noutăţile partenerilor

comentarii: