image
Sursa foto: captură video

Ședință de 5 minute la APP cu șefii companiilor de stat; În funcție de performanță, aceștia vor primi premii sau sancțiuni

Performanța directorilor întreprinderilor de stat din Republica Moldova va fi evaluată până pe 1 iunie, iar în funcție de rezultate aceștia vor fi premiați sau sancționați. Despre aceasta a anunțat astăzi directorul Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, în cadrul unei ședințe de cinci minute cu șefii companiilor de stat.

„Administrarea eficientă a activelor de stat de-a lungul anilor a fost criticată și deseori a fost criticată binemeritat. Prim-ministrul a solicitat să fie elaborat și implementat un instrument eficient de apreciere a activelor publice. Agenția Proprietății Publice transmite administrarea proceselor operaționale în sarcina directorilor, în sarcina dumneavoastră, care de fapt și se ocupă de administrarea activelor statului. Or, administrarea eficientă direct depinde de activitatea dumneavoastră. Vom aprecia eficiența personală a directorilor, iar pentru asta avem nevoie de indicatori de performanță.”, a declarat Ghenadie Țepordei.

Șeful APP le-a solicitat directorilor companiilor de stat să elaboreze, în termen de zece zile, setul de indicatori de performanță personală.

„Indicatorii trebuie să fie măsurabili, să ofere posibilitatea de a aprecia performanța directorului pe toate dimensiunile vitale ale întreprinderii, precum ar fi: cifra de afaceri, costurile de producere, dezvoltarea capacității echipei, dezvoltarea și modernizarea bazei de producere și altele. Setul individual de indicatori trebuie prezentat timp de zece zile”, a spus Țepordei.

„După calitatea indicatorior ne vom face impresia despre competența, implicarea și buna credință a directorilor. Apoi indicatorii vor fi examinați și completați după caz. Indicatorii vor sta la baza evaluărilor trimestriale ale fiecărui director, iar rapoartele de evaluare vor fi făcute publice. În funcție de rezultatele evaluărilor, va fi apreciată activitatea directorilor și de aici vor deriva fie premierile sau sancțiunile”, a conchis șeful APP.

Instrumentul de evaluare va fi pus în aplicare treptat, pentru fiecare întreprindere de stat, iar termenul limită este 1 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: