image
Sursa foto: Jurnal.md

Au vrut să facă o deplasare turistică pe Nistru: Un minor a dispărut, după ce barca s-a spart; Alte șase persoane, salvate

Astăzi, dupa miezul nopții, polițiștii din Dubăsari, au fost sesizați de către o femeie, care a comunicat că in preajma „Hidrocentralei Dubăsari” posibil s-a înecat o persoană.

Polițiștii au stabilit că la 28 spre 29 iulie un barbat, în vârstă de 48 de ani, originar din Anenii-Noi, dorind să organizeze o deplasarea turistică pe râul Nistru, a urcat pe o punte confecționată artizanal din 8 camere cu aer, cu o suprafață lemnoasă, împreună cu alți 4 bărbați și doi minori.

În urma deplasării pe râu, în preajma portalelor de evacuare a apei a „Hidrocentralei”, dintre care 2 erau deschise, puntea artizanală nu a rezistat presiunii puternice și a fost deformată complet, persoanele au fost direcționate sub apă în direcția de curgere a râului, ulterior 6 pesoane au ieșit la mal, iar un minor nu este de găsit.

La fața locului a intervenit un echipaj al Secției Situații Excepționale Criuleni pentru a depista și ce-a de a 7-a persoană.

La momentul de față se stabilesc alte circumstanțe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: