image
Sursa foto: tvoygorodpskov.ru

Volkswagen a redus cu câteva mii de euro prețurile mașinilor electrice

Volkswagen a redus cu câteva mii de euro prețurile mașinilor electrice, în Franța, Belgia, Italia și mai multe țări nordice. Inițial, compania anunțase că nu va intra într-un război al prețurilor cu Tesla. În România, discounturi similare sunt oferite de la finalul anului trecut.

Potrivit Automotive News Europe, subsidiarele producătorului german au început să afișeze prețuri mai mici cu până la 3.000 de euro, dar și cu reduceri pentru opționale (așa numitele avantaj-client) de până la 8.800 de euro, în Italia. În Norvegia, un VW ID3 este acum cu până la 11 mii de euro mai ieftin decât la lansare, în urmă cu patru ani, observă publicația citată de Biziday.

Anul trecut, directorul general al Volkswagen a declarat că nu va intra într-un război al prețurilor cu Tesla, care a tăiat cu până la 10 mii de euro prețurile tuturor modelelor sale, dar vânzările de mașini electrice ale companie germane au scăzut, iar, în final, aceasta a fost nevoită să ia decizii similare.

În noiembrie, VW a redus producția la fabrica de EV din Zwickau, Germania, ca urmare a scăderii cererii pentru astfel de autovehicule. Aceasta este una dintre cele mai mari fabrici, având o capacitate anuală de 360 de mii de unități, iar la nivelul ei sunt construite modelele ID3, ID4, ID5, Audi Q4-E-tron și Cupra Born EV.

Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că ofertele speciale pregătite acum sunt configurate pentru cerințele specifice ale fiecărei piețe, funcție și de primele de casare oferite de guverne. În Franța, de pildă, a doua cea mai mare piață din Europa, noile prețuri și linii de echipare înseamnă că aproape toate versiunile hatchback-ului compact ID3 și ale SUV-urilor de dimensiuni medii ID4 și ID5 vor fi eligibile pentru un bonus guvernamental cuprins între 5.000 și 7.000 de euro, în 2024.

Spre exemplu, VW ID3 Pro cu o baterie de 58 kilowați-oră este disponibil la prețul de 39.990 de euro, față de 42.990 de euro, anterior. Modelul ID4 în echiparea ID începe de la 43.990 de euro, față de peste 51 de mii de euro cât costa când a fost lansat în Franța anul trecut.

În ceea ce privește ID5, cel mai mic preț, cu echiparea ID, începe de la 50.500, în timp ce echiparea Life Max începe de la 51.500, despre care VW spune că este cu 8.150 de euro mai puțin decât echiparea aproximativ echivalentă Pro Performance din 2023, dar cu mai multe opțiuni.

În România, unde din acest an bonusul guvernamental pentru mașini electrice scade de la 10 mii de euro la 5 mii de euro, modelele electrice VW pornesc de la aproape 33 de mii de euro, pentru ID.3, din care se scade ecotichetul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: