image
Sursa foto: Jurnal.md

Acuzații grave în adresa șefului Spitalului Republican, apropiat lui Plahotniuc: Medicii incomozi, impuși să plece „benevol”

Angajații Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală înaintează o petiție către ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu prin care scot la iveală detalii alarmante privind managementul defectuos al instituției și legătura apropiată dintre șeful spitalului, Anatol Ciubotaru, cu fostul șef al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Managerul instituției neagă orice acuzație și spune că în spatele acestora ar sta doi șefi de secție ai spitalului și un profesor, pe numele cărora a fost pornită o anchetă de serviciu, după ce au fost depistate mai multe nereguli.

Potrivit semnatanarilor petiției, directorul instituției Anatol Ciubotaru eliberează din funcții medicii incomozi și anume el se face vinovat de exodul masiv al cadrelor medicale și paramedicale din acest spital.

„Prin intimidări, intrigi și presiuni, personalul care nu este comod și are o opinie altă decât cea a directorului, este impus să scrie cereri „benevole” de demisie”, informează semnatarii petiției.

Totodată, potrivit acestora, fostul șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, era invitat periodic la întâlniri și dările de seamă ale colectivului spitalului pentru demonstrarea unui sprijin necondiționat în toate fărădelegile făcute de director.

Contactat de Jurnal.md pentru o reacție directorul insituției, Anatol Ciubotaru, a negat acuzațiile catalogându-le drept defăimătoare, iar în spatele acestora ar sta doi șefi de secție ai spitalului și un profesor, pe numele cărora a fost pornită o anchetă de serviciu, după ce au fost depistate mai multe nereguli.

Referitor la „legătura persoanală” cu fostul șef al PDM, Vladimir Plahotniuc, Ciubotaru ne-a comunicat că: „Din contra, într-o zi am fost atenționat de un membru al PDM, căruia n-o să-i dau nume, să-i las pe medicii care sunt susținătorii Partidului Democrat în pace. Asta după ce eu am avut anumite situații neplăcute cu câteva persoane din cadrul medical care erau susținătoare a Partidului Democrat”.

Totodată, Ciubotaru ne-a mai spus că majoritatea celor menționați în petiție au plecat din cadrul instituției fie din propria inițiativă, fie au fost demiși pentru abaterile grave pe care le-au făcut, iar unii au ales să profeseze în sectorul privat, deoarece acolo salariile sunt mai mari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: