image
Sursa foto: gov.md

La Parlament vor fi organizate audieri privind Arena Chișinău; Slusari: „Vrem să știm cine și cui îi este dator”

Săptămâna viitoare la Parlament vor fi audiați reprezentanții Procuraturii Generale, dar și a Ministerului Economiei și Infrastructurii cu privire la complexul sportiv Arena Chișinău.

Propunerea a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA.

„Vrem să știm cine și cui e dator, dar și a cui e această Arenă? Insistăm pe invitarea Ministerului Economiei să elucideze circumstanțele vizavi de construcția acestei Arene. Și să invităm Procuratura Generală, să ne spună dacă este instrumentat dosar penal pe tot ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Alexandru Slusari.

„Trebuie să știm ce votăm, care e cadrul legal care ne permite să chemăm Procuratura Generală să se expună pe un anumit dosar?”, a intervenit deputatul Pentru Moldova, Sergiu Sârbu.

„Răspund celui mai mare jurist din acest Parlament, dar și celui mai mare coșmar. Nimeni nu poate interzice forului legislativ să cheme Procuratura Generală. Este o problemă de rezonanță națională”, i-a răspuns Alexandru Slusari.

„Și pe noi ne interesează cum a fost realizat acest proiect. Vom susține, deja în ce formă, cred că trebuie să vină mai întâi colegii de la Guvern”, a spus și socialistul Vlad Bătrâncea.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro. Ulterior fostul Guvern Filip a majorat investiția cu peste 1 milion 529 de mii de euro.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. De precizat că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Precizăm că Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal în cazul Arenei Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: