image
Sursa foto: axanews.ro

Alcoolul face victime la Glodeni: Un pieton a fost tamponat mortal de o mașină; Șoferul era în stare avansată de ebrietate

Accident grav în satul Camenca, raionul Glodeni. Un pieton a fost tamponat mortal de o mașină. Șoferul autoturismului se afla în stare avansată de ebrietate. La fața locului a fost solicitat și un echipaj de la descarcerare pentru a scoate victima din fiarele mașinii.

Accidentul s-a produs aseară, în jurul orei 19.40.

Poliția a fost alertată la ora 19:45, precum că în satul Camenca din raionul Glodeni s-a produs un grav accident rutier, soldat cu o persoană traumată.

Deplasându-se la faţa locului membrii grupei operative şi conducerea IP Glodeni au constatat, că în jurul orei 19:40 un barbat de 40 de ani din satul Camenca, raionul Glodeni conducând un automobil de model „Suzuki Alto” a tamponat un barbat de 48 de ani din aceeași localitate, care se deplasa pe acostament.

Conducătorul auto la fel se deplasa pe acostament venind de pe un drum secundar. La faţa locului a intervenit ambulanța şi un echipaj de descarcerare, care a scos victima de sub unitatea de transport şi au constatat decesul acesteia.

Totodată, din declaraţiile unor martori a fost stabilit faptul că până la producerea accidentului rutier, conducătorul auto a avut conflicte în familie. Soția bărbatului i-a luat actele şi cheile de la automobil şi le-a ascuns, pentru ca acesta să nu aibă acces la automobil.

Însă, bărbatul având o cheie de rezervă, a luat mijlocul de transport din gospodărie şi a plecat. Potrivit poliției, fiind testat cu alcotestul-Drager, în aerul expirat s-a stabilit o concentraţie de alcool de 0.93 mg/l.

Cazul dat urmează a fi examinat conform art. 264 al. 4 CP RM, iar conducătorul auto urmează a fi reținut în baza art. 166 CP al RM. Alte circumstanţe se stabilesc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: