image
Sursa foto: Instagram

Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka

Fostul jucător belarus de hochei pe gheaţă Konstantin Koltsov, partenerul jucătoarei de tenis Aryna Sabalenka, a încetat din viaţă la vârsta de 42 de ani.

Anunțul tragic a fost făcut de Federaţia Belarusă de Hochei pe gheaţă. "Koltsov a murit fulgerător", a scris forul de specialitate într-un scurt comunicat, fără să precizeze cauza sau locul decesului.

"Suntem în doliu. Federaţia Belarusă de Hochei îşi exprimă cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Konstantin", s-a precizat în comunicat.

În cursul carierei sale, Konstantin Koltsov a jucat în liga profesionistă nord-americană (NHL), la echipa Pittsburgh Penguins.

Koltsov a câștigat titlul în Superliga rusă cu Salavat Yulaev Ufa, în 2008 și, recent, s-a întors la club ca antrenor secund.

Legătura dintre Sabalenka și Koltsov a devenit publică în iunie 2021, iar sportiva a postat frecvent fotografii cu ei împreună, pe contul ei de Instagram.

Partenera sa era campioana de tenis Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial şi dublă câştigătoare a titlului la Australian Open, în vârstă de 25 de ani.

Konstantin Koltsov se afla în Statele Unite, la Miami, alături de Aryna Sabalenka, acolo unde cei doi locuiau.

Fostul hocheist fusese căsătorit, a divorțat în 2020 și avea 3 copii: Daniel, Alexander şi Stefan.

Decesul lui Konstantin Koltsov vine la doar 5 ani după ce tatăl Arynei Sabalenka, Serghei, de asemenea fost jucător de hochei pe gheaţă, a murit subit, la vârsta de 43 de ani.

Sportiva din Belarus urma să evolueze în turul 2 la Miami Open cu învingătoarea dintre Simona Halep și Paula Badosa.

Lumea tenisului a reacționat imediat după anunțul teribil al decesului lui Konstantin Koltsov, scriu cei de la Yahoo Sports.

Mai mulți jurnaliști, dar și publicații de specialitate, i-au transmis condoleanțe Arynei Sabalenka.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: