image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA, sesizare la CC privind regimul stării de urgență, de asediu și de război; „S-au produs prea multe abuzuri”

Pe parcursul stării de urgență s-au produs prea multe abuzuri din partea forțelor de ordine, prin care amenzile au curs gârlă acolo unde nu era deloc cazul, susțin deputații Platformei DA, care au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind regimul stării de urgență, de asediu și de război.

„S-a creat impresia că guvernarea disperată vrea să completeze lipsele din buget cu amenzile încasate la stânga și la dreapta”, susțin deputații Platformei DA.

În acest context, deputații au depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care solicită examinarea constituționalității prevederilor art. 76.1 Cod contravențional, art. 4 alin. (2) din Legea nr. 212 din 24 iunie 2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război și a pct. 4-11, 22-40 și 45 din Dispoziția nr. 4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Știu că ați fost nedreptățiți. Știu că ați fost amendați cu sume care depășesc cuantumul pensiei pentru doi sau chiar trei ani, fără să vă dovedească vinovăția. Știu că și agenții economici au fost vânați și obligați să achite amenzi usturătoare de zeci de mii de lei pentru fapte neprobate, doar pentru a aduna cu orice preț bani la bugetul sărăcit de tâlhari! Știu că termenul de examinare a dosarelor de 72 de ore afectează grav un proces echitabil și a fost impus de o decizie ilegală a CSE”, a punctat deputatul Vasile Năstase referitor la noua sesizare a Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: