image
Sursa foto: ipn.md

Alexandru Slusari: „Din cele trei bănci nu s-a furat doar un miliard; Sumele sunt enorme”

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari susţine că din cele trei bănci nu s-ar fi furat doar un miliard. Acesta nu a menționat exact despre ce sumă este vorba, dar a spus că „sumele sunt enorme”.

Totodată, ieri, a fost audiat fostul Ministru al Finanțelor, Anatol Arapu. Acesta le-ar fi declarat că Banca Națională a Moldovei era informată în permanență despre ceea ce se întâmpla în sistemul bancar din țară.

Alexandru Slusari a mai spus că a obţinut informaţii de la Banca Națională a Moldovei pe care însă, nu le poate publica.

„De la 1 până la 27 noiembrie 2014 rulajul în băncile devalizate era unul groaznic. Nu vreau să vehiculez cu nicio cifră, sumele sunt groaznice, dar cu certitudine nu este vorba doar de un miliard de euro. Cele mai mari crime în cele trei bănci s-au făcut după acordarea garanţiilor de stat”, a afirmat Alexandru Slusari.

Comisia de anchetă l-a audiat ieri pe Anatol Arapu, fostul Ministru al Finanțelor și au invitat-o repetat pe Politova Cangaş la audieri.

„Ieri la audieri s-a prezentat fostul ministru al Finanțelor, Anatol Arapu, pe 27 august o invităm repetat la audieri pe doamna. Ieri, am obținut informații foarte importante de la domnul Arapu. El a declarat că a fost împotrivă emisiei de acţiuni care a dus la faptul ca statul a pierdut pachetul de control de la BEM, deoarece era clar cine era în spatele acțiunilor. Acesta spune că în permanență anunța BNM despre ce se întâmplă în sistemul bancar”, a menționat Slusari.

Slusari a mai spus că Procuratura Anticprupție le-a solicitat toate stenogramele de la audieri.

Urmăriți evenimentul pe JURNAL.MD.

Citeşte mai mult despre

comentarii: