„Sunt câteva subiecte care au fost pe larg discutate în presă și avem și unele informații de la Serviciul de Informații și Securitate, cum ar fi dublele identități, pe care trebuie să le discutăm la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Am solicitat o informație în scris de la SIS, care a prezentat unele date și care urmează a fi prezentate mai detaliat la ședința CSS”, a spus președintele Igor Dodon, în timpul unor declarații pentru presă.

Întrebat dacă se confirmă că al doilea pașaport moldovenesc al lui Plahotniuc este pe numele Victor Novak, așa cum s-a anunțat la Jurnal TV, Dodona a refuzat să răspundă, menționând că după ședința CSS va face mai multe declarații, în dependență de ce se va decide că poate fi făcut public.

„Dar eu am insistat ca acest subiect să fie inclus pe agența CSS. Trebuie să vedem cine a permis să apară câteva indentități ale unor politicieni și în baza la ce, care a fost baza legală, și organele să se ocupe”, mai spus Dodon.

Președintele a mai spus că la ședința CSS, care va avea loc miercuri, va fi abordat și scandalul interceptărilor la care ar fi fost supuși mai mulți jurnaliști, politicieni și activiști civici.