image
Sursa foto: Jurnal.md

Cinci rute de microbuz vor fi suspendate începând cu ziua de luni

Cinci rute municipale de microbuz vor fi suspendate începând cu 2 martie. Este vorba despre rutele nr. 108, 129, 135, 178 și 175. Transportatorii invocă că activitatea lor nu este rentabilă.

Potrivit președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, anterior pe aceste cinci rute activau în jur de 150 de unități de transport, iar numărul acestora s-a redus la 50. Respectiv, și intervalul dintre curse s-a mărit, iar numărul de călători este cu mult mai mic.

În opinia acestuia, conducerea primăriei nu procedează bine refuzând să discute cu transportatorii privați.

Este imposibil de activat când nouă ni se spune: „Mâine vă scoatem pe toți”. Apoi ni se spune: „De ce nu investiți?”. Pe urmă: „Mai întâi investiți, apoi discutăm despre tarif, dar oricum până la mijlocul anului viitor în Chișinău nu va mai circula niciun microbuz”. Deci sunt niște lucruri contradictorii pe care le auzim de la autorități. Noi vrem claritate”, explică președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto pentru IPN.

Potrivit lui, transportatorii vor să cunoască exact de câte microbuze are nevoie municipalitatea, pentru a putea decide corect asupra investițiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: