image
Sursa foto: president.gov.by

Dodon îl laudă pe Lukașenko pentru modul brutal în care a reprimat protestele opoziției: „Ne-ați dat un exemplu!” (VIDEO)

La Minsk au mers nu doar președintele Parlamentului dizolvat și câțiva deputați socialiști, dar și Igor Dodon. Acesta s-a întâlnit cu președintele belarus Aleksandr Lukaşenko. Potrivit unor canale de Telegram din Belarus, Dodon l-a lăudat pe Lukașenko pentru modul brutal în care a reprimat protestele opoziției după alegerile prezidențiale nerecunoscute de comunitatea internațională.

„Ați fost pe fază! Bine că ați ținut situația sub control. Sunteți bravo! Cu așa o presiune... Și la noi se pregătea ceva. Și acum se pregătesc la noi alegeri anticipate. Eu cred că ei vor încerca să dea lovitura. Dar Dumneavoastră ne-ați dat un exemplu”, a declarat Dodon, la întâlnirea cu Lukașenko.

t.me/pul_1

Igor Dodon a anunțat abia seara despre întâlnirea sa cu Lukașenko, după ce imaginile video cu discuțiile lor au apărut pe internet. Liderul PSRM a scris într-un mesaj pe Telegram că a discutat cu liderul belarus despre „situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”.

Potrivit unui raport al Amnesty International, în primele luni de proteste antiguvernamentale din Belarus, peste 30.000 de manifestanți au fost arestați, mulți au fost uciși, iar sute de oameni au fost răniți. Organizația non-guvernamentală a prezentat fotografii, înregistrări video și mărturii ale unor deținuți, victime și martori care pot fi folosite ca probe de încălcare a drepturilor omului. Amnesty International a făcut apel la justiția internațională pentru a-i apăra pe protestatarii torturați din Belarus.

Citeşte mai mult despre

comentarii: