Din cauza amânărilor repetate, nu a fost pusă în discuție și solicitarea făcută de apărătorii polițiștilor încă la începutul lunii noiembrie a anului trecut, privind efectuarea unei expertize complexe în comisie.

Acuzatorul de stat Ruslan Lupașcu s-a referit și la o listă de probe, prezentată de partea apărării la deschiderea ședinței.

La expertiza complexă în comisie s-au referit și avocații. Potrivit acestora, mai întâi trebuie să fie aflat rezultatul celei dispuse în primul dosar, iar mai apoi va fi clar dacă este nevoie de a fi efectuată una și aici.

Totodată, una dintre cererilor apărării s-a referit la audierea adițională a unui martor.

Anterior, câțiva avocați ai inculpaților au cerut audierea mai mulți martori - specialiști și ofițerii de poliție, care ar cunoaște detalii despre cele întâmplate în izolator. Precizăm că cei 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, aflați sub urmărire penală, l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Într-un alt dosar, un fost coleg de celulă cu Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul, care a murit în detenție, în august 2017. Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Un al treilea dosar a fost intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul. Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.