image
Sursa foto: jurnal.md

Cabinetul de miniștri se va convoca miercuri la Ungheni

Cabinetul de miniștri urmează să se întrunească miercuri, 19 octombrie, în municipiul Ungheni.

Pe ordinea de zi sunt incluse 12 chestiuni, printre care și proiectul cu privire la acordul trecerii unor bunuri din Ungheni din domeniul public în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, transmite IPN.

Pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea de inițiere a negocierilor privind Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” în sumă de 25 milioane de euro. De asemenea, urmează să fie aprobat Regulamentul privind modul de administrare a Fondului Național pentru Mediu.

Executivul va examina proiectul care prevede aprobarea semnării Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare în sumă de 60 milioane de euro. Pe ordinea de zi este inclus și proiectul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului adițional, încheiat prin schimb de note, la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Asociația Universităților Parțial sau Integral de Limbă Franceză – Universitatea Rețelelor de Expresie Franceză relativ la Filiala Biroului Europa Centrală și Orientală a Asociației Universităților Parțial sau Integral de Limbă Franceză – Universitatea Rețelelor de Expresie Franceză, semnat la Hanoi pe 13 noiembrie 1997.

Programul național de consolidare și realizare a măsurilor de protecție antiteroristă a obiectivelor infrastructurii critice pentru anii 2022-2026 și Planul de acțiuni privind implementarea acestuia – sunt pe ordinea de zi. La fel se va aproba Regulamentul privind conținutul-cadru, principiile metodologice de elaborare și actualizare, avizare și aprobare a Planului de Amenajare a Teritoriului Național.

Ședința cabinetului de miniștri este programată pentru ora 13.00.

Noutăţile partenerilor

comentarii: