image
Sursa foto: Profimedia

"Vrei să te retragi la 55 de ani?" Gianluigi Buffon a răspuns pe loc

La 44 de ani și jumătate, Gianluigi Buffon își trăiește a doua tinerețe. Revenit în iulie 2021 la echipa unde s-a format, Parma, legendarul portar susține că încă nu are de gând să "iasă la pensie".

La cantonamentul echipei, Buffon a fost întrebat de fani când ar vrea să se retragă, cu toate că medicii susțin că testele sale fizice sunt incredibile.

"Zdece ani la Parma, în prima mea viață, apoi 20 de ani la Juventus, în cea de-a doua viață, apoi unul la Paris, doi la Juve și acum închid cercul la Parma și mă aflu în al doilea sezon de contract. Și nu am 100 de ani. Să mă retrag la 55 de ani? Mai mult sau mai puțin", a spus Buffon.

Întrebat dacă va continua antrenamentele și după retragere, Buffon a răspuns: "De mulți ani mă gândesc la momentul retragerii. Ideile mele au devenit confuze, mă gândesc la asta de 10 ani, dar apoi merg mereu mai departe. Consider că am avut parte de experiențe importante care mi-au permis să ajung să cunosc lumea fotbalului, dar nu sunt convins sută la sută că voi rămâne în această lume. Poate voi experimenta altceva. Cunosc fotbalul, dar sunt curios să cunosc și alte lumi".

Gianluigi Buffon a ajuns la Parma în 2021, când a semnat pe doi ani. Însă după numai jumătate de sezon, portarul și-a prelungit contractul cu încă unul, chiar dacă echipa se află în Serie B.

La acel moment, portarul spunea că nu vrea să se retragă până la 50 de ani și visează să mai joace la o Cupă Mondială, trofeu pe care l-a câștigat în 2006.

Președintele Parmei, Kyle Krause, a declarat că Gianluigi Buffon este unul dintre cei mai buni trei portari italieni ai momentului.

Gianluigi Buffon are zece titluri în Serie A, toate cu Juventus. Liga Campionilor este trofeul important care lipsește din palmaresul portarului italian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: