image
Sursa foto: Getty Images

Miami Heat - Denver Nuggets 94-109. 2-1 la general pentru Jokic, Murray şi colegii lor din Colorado, în finala NBA 2023

Miami Heat a pierdut primul meci disputat pe teren propriu în finala NBA 2023 cu Denver Nuggets, care are acum un avantaj de 2-1 la general. A fost o nouă partidă în care Nikola Jokic (28 de ani) a strălucit.

Miami Heat a pierdut în meciul al treilea cu Denver Nuggets, scor 94-109, astfel că scorul la general în finala NBA 2023 este 2-1 în favoarea echipei din Colorado.

Nuggets a recâştigat avantajul terenului propriu pierdut în meciul anterior după ce s-au impus clar în meciul al treilea al seriei şi primul din Miami.

În arena Kaseya Center din Miami, cele două echipe au mers cap la cap în prima jumătate a meciului, dar echilibrul definitiv s-a rupt odată cu intrarea în sfertul al treilea.

Nikola Jokic a fost din nou în centrul atenţiei. Deşi nu a fost cel mai bun marcator al partidei, a stabilit un nou record, devenind primul jucător din istoria finalelor NBA care face triple double de cel puţin 30 de puncte şi 20 de recuperări.

Sârbul a marcat 32 de puncte, a avut 21 de recuperări şi şi-a servit colegii cu 10 pase decisive.

De asemenea, într-o formă foarte bună a fost şi Jamal Murray, care şi el a terminat partida cu triple double, ceea ce face ca pentru prima dată in istoria playoff-ului NBA sa existe doi coechipieri cu triple double în acelaşi meci.

Jamal Murray a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 34 de puncte, şi a mai avut fix câte 10 recuperări şi 10 pase decisive.

De partea cealaltă, Jimmy Butler a fost principalul furnizator de puncte al lui Miami Heat, 28 în total, fiind la cea mai bună astfel de performanţă personală într-un meci din această finală.

Un al doilea jucător de menţionat de la Heat este Bam Adebayo, care pe lângă cele 22 de puncte înscrise a reuşit şi 17 recuperări, fiind al doilea în acest top după Nikola Jokic, în meciul în cauză.

Meciul al patrulea al finalei NBA dintre Miami Heat şi Denver Nuggets este programat sâmbătă dimineaţa, 10 iunie, de la ora 03:30, tot în Kaseya Center din Miami.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: