image
Sursa foto: AFP

AMDM a autorizat șase medicamente noi

Medicamente noi urmează să fie disponibile în farmaciile din țară. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 6 produse medicamentoase.

Printre medicamentele autorizate primar și în procedură accelerată se numără Atazor-R –controlează infecția cu Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) prin stoparea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicarea sa. Aceste medicamente acționează prin reducerea cantității de virus HIV și, prin urmare, întărește sistemul imunitar.

Un alt medicament este Artident – pentru anestezie locală (anestezic local) în stomatologie. De asemenea, în farmacii va apărea și Acetilcisteină Zentiva – medicament indicat pentru a subția mucusul și a ușura eliminarea acestuia prin tuse în caz de bronșite induse de răceală.

Totodată, oamenii vor putea cumpăra și Ebastin Aristo – preparat indicat pentru ameliorarea semnelor provocate de rinite sezoniere și perene (rinită alergică) cu sau fără conjunctivită, pentru ameliorarea disconfortului asociat cu mâncărimi ale pielii (prurit) și pentru a trata erupții cutanate sub formă de vezicule în urticaria nespecificată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: