image
Sursa foto: balti.md

Focar de infecție cu virusul Covid-19 la Primăria Bălți: Din 50 de angajați testați, 31 sunt pozitivi; Usatâi: „Nu e focar”

Zeci de angajați ai primăriei Bălți au fost confirmați cu virusul Covid-19. Deși din primele 50 de teste efectuate, la 31 de persoane s-a confirmat prezența virusului, primarul muncipiului, Renato Usatâi, afirmă însă că acesta nu este un focar și asta pentru că majoritatea dintre ei nu prezintă simptome.

Din cei 247 de angajați ai Primăriei Bălți, ieri au fost testați primii 50 de oameni. Din cei 50 de angajați testați ieri, la 31 de persoane a fost identificat noul coronavirus. Printre cei infectați este și viceprimarul municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii.

„Din cele 31 de persoane, 29 de persoane nu prezintă simptome. Două persoane au o mică tusă. Lumea stă acasă, inclusiv viceprimarul Ghenadie Șmulschii, care stă acasă de trei zile. Nu este un focar în primărie. Focar era dacă toți ar fi prezentat simptome”, a precizat Renato Usatâi, pentru Jurnal.

Usatâi a mai declarat că rezultatul testării primilor 50 de lucrători din primăria municipiului Bălți arată situația reală din Republica Moldova.

„Aflându-mă într-o clinică din UE pe perioada săptămânii trecute mi s-a spus că la noi în RM nu se fac teste la taoate persoanele care au fost identificate drept contactele persoanei care deja a fost identificată cu Covid. La noi se fac teste doar în cazul celor care prezintă simptome foarte clare. Nu li se recomandă tratament. Lor li se spune, da, aveți covid, dar deoarece nu aveți simptome, nu vă dăm niciun tratament, nici măcar niște vitamine pentru imunitate sau altceva. Dar am decis să-i verific toate cele 247 de persoane care activează în primăria municipiului Bălți”, a mai adăugat Usatâi.

Primarul de Bălți a mai spus că astăzi urmează să fie testați următorii 50 de oameni.

Testele sunt efectuate la un laborator de pe teritoriul Spitalului Clinic din Bălți, de o companie privată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: