image
Sursa foto: Profimedia

Talibanii, îngrijorați de situația din Ucraina: Ei cer rezolvarea crizei „prin dialog și mijloace pașnice”

Talibanii aflați la guvernare în Afganistan fac apel la dialog în Ucraina și cer celor două părți implicate, Rusia și Ucraina, să rezolve conflictul pe cale pașnică.

Într-un comunicat postat de purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Externe, Abdul Qahar Balkhi, talibanii le cer celor două părți implicate în conflict să nu ia măsuri care să ducă la creșterea violențelor și să protejeze viețile afganilor aflați în Ucraina.

„Emiratul Islamic al Afganistanului urmărește îndeaproape situația din Ucraina și își exprimă îngrijorarea privind posibilitatea reală de apariție a victimelor în rândul civililor.

Emiratul Islamic face apel la reținere din partea ambelor părți. Toate părțile trebuie să se abțină de la poziții care ar putea duce la creșterea violențelor

Emiratul Islamic al Afganistanului, în linie cu politica sa externă de neutralitate, cheamă ambele părți ale conflictului să rezolve această criză prin dialog și mijloace pașnice, notează Digi24.

Emiratul Islamic cheamă, de asemenea, părțile conflictului să acorde atenție protejării vieților studenților afgani și migranților din Ucraina”, se arată în comunicatul postat de Abdul Qahar Balkhi pe Twitter, potrivit Digi24.

Federația Rusă a atacat Ucraina pe mai multe fronturi, după prima zi a invaziei bilanțul fiind unul tragic cu morți și răniți. Se duc lupte grele între ruși și forțele ucrainene, după ce Putin și-a trimis armata să atace din trei direcții. Au fost atacate cu rachete mai multe orașe importante printre care Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: