image
Sursa foto: Profimedia

”Jaf pe față!” Scandal uriaș după ce PSG a primit penalty în minutul 90+5. Ce arată reluările + Ce spune regulamentul

PSG și Newcastle au remizat pe Parc des Princes, scor 1-1, în runda cu numărul 5 a grupelor UEFA Champions League.

Englezii au deschis scorul la jumătatea primei reprize prin Isak, iar campioana Franței a restabilit egalitatea în minutul 90+8, după ce Mbappe a transformat un penalty contestat vehement de cei de la Newcastle. Centralul polonez Szymon Marciniak a acordat lovitură de pedeapsă în favoarea PSG-ului, după ce a consultat sistemul VAR.

În minutul 90+5, la o fază în care gruparea din Hexagon căuta egalarea, o centrare a lui Dembele l-a lovit în mână pe Livramento în propriul careu, dar după ce i-a ricoșat din zona abdomenului, situație în care, potrivit noilor norme, nu se acordă henț. Totuși, Marciniak a indicat punctul cu var, iar decizia sa a fost aspru criticată.

”Nu am avut noroc până la urmă, nu cred că a fost penalty... Mingea a lovit prima dată corpul. Și dacă l-ar fi lovit inițial în mână, tot nu cred că ar fi penalty, dar în acest caz poate nu aș fi avut dreptate. Însă când balonul lovește mai întâi o parte a corpului și mâna este într-o poziție firească, clar nu e penalty. Această decizie nu ar fi trebuit să ne coste victoria”, a spus Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, potrivit Marca.

Mai mulți foști mari fotbaliști englezi au reacționat și mai dur: ”Ce nenorocire! O prestație grozavă a jucătorilor care nu trebuia distrusă de o decizie urâtă”, a scris Alan Shearer pe rețelele sociale. ”Nici într-un milion de ani nu e penalty”, a fost reacția lui Michael Owen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: