image
Sursa foto: Facebook

Usatîi insistă pe desemnarea sa la funcția de premier: Altfel, Dodon și Șor vor amâna anticipatele la nesfârșit

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, insistă ca președintele Maia Sandu să-l desemneze pe el la funcția de premier, întrucât ar fi un candidat care nu va fi votat de către deputați. Altfel, susține Usatîi, „Dodon, Plahotniuc și Șor vor trage de timp și vor amâna la nesfârșit desfășurarea alegerilor anticipate”.

Usatîi, a declarat miercuri, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, că nu-și propune să ajungă premier, dar că este convins că Partidul Socialiștilor și Partidul ȘOR nu ar susține în Parlament desemnarea sa și astfel se va ajunge la alegeri anticipate.

„Voi avea un astfel de discurs de la tribuna Parlamentului, că oricât de mult ar fi impuși socialiștii și cei ai lui Ilan Șor de către liderii lor de partid să mă voteze, pur și simplu nu o vor face”, a declarat Usatîi.

El a comentat și proiectul de Declarație de Parlament, la inițiativa PAS, prin care deputații să-și asume că nu vor vota un nou Guvern. În opinia sa, adoptarea unei astfel de declarații nu va face decât să treacă și mai mult timp până la dizolvarea Parlamentului.

„Astăzi este un alt scenariu al lui Șor și Dodon, de tărăgănare a alegerilor anticipate. Ei nu le vor mai devreme de luna octombrie. Dacă se va continua așa, căutând temeiuri juridice de a merge la Curtea Constituțională, nici măcar în octombrie nu vor fi alegerile”, a mai spus politicianul.

„Strategia lui Dodon, în parteneriat cu Șor, e ca toate problemele care sunt astăzi în țară, cele care se vor agrava, să fie puse în capul Maiei Sandu. Astfel să-i scadă din susținere. Iar în al doilea rând, Dodon și Șor pregătesc alte scheme prin care să mai jefuiască statul”, a precizat Renato Usatîi.

El a mai spus că a fost contactat de un consilier de-al Maiei Sandu și ar urma să aibă o discuție cu președintele Republicii Moldova în acest sens.

Noutăţile partenerilor

comentarii: