image
Sursa foto: jurnal.md

Mai multe oportunități pentru studenți: Jurnal TV și USM au semnat un memorandum

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării vor avea mai multe oportunități pentru a-și aplica cunoștințele în practică. Jurnal TV și Universitatea de Stat au semnat astăzi un memorandum, care le va permite studenților să facă stagii de practică, să participe la proiecte și lucrări de cercetare și să se implice în mai multe activități, care le vor spori abilitățile.

„Ne-am dorit din totdeauna ca programele noastre de studii să fie mai aproape de realitățile pieței noastre și le vom realiza împreună. Am avut o discuție cu colegii de la Jurnal săptămâna trecută și cum ați văzut, acum deja am trecut la realizări concrete”, a menționat Igor Șarov, rectorul USM.

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării vor putea face un schimb de experiență cu echipa Jurnal TV. Astfel postul de televiziunea vrea să încurajeze studenții să rămână în Republica Moldova și să aibă un viitor aici, acasă.

„Din toamnă vom lucra și la niște pachete pentru a-i primi în redacția noastră, pentru a face un schimb de experiență, chiar dacă vor fi în primul an de facultate, iar în partea a doua a anului vom face un tur prin liceele din Republica Moldova împreună cu echipa USM, pentru a-i încuraja să aleagă universitățile de aici de acasă, din Moldova”, a declarat directorul general al Jurnal TV, Adrian Buraga.

Datorită acestei inițiative, studenții vor putea fi mai pregătiți pentru noile cerințe ale pieței muncii și pentru adaptarea lor la schimbările din industria mass mediei.

„Vom încerca să facem schimb de experiență, să-i aducem la noi, să împărtășim lucrurile frumoase și profesioniste pe care reușim să le facem. Vrem să-i încurajăm să aleagă o profesie pe placul lor și îi încurajăm să vină în echipa Jurnal TV”, a mai spus directorul Jurnal TV.

Jurnal TV și Universitatea de Stat din Moldova doresc să inspire și să motiveze studenții să-și dezvolte cunoștințele și competențele în afara sălilor de curs. Aceasta va crea un cadru în care studenții pot experimenta, învăța prin practică și se pot pregăti pentru cerințele reale ale industriei mass media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: