image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Vești proaste de la experți: Coronavirusul nu va dispărea niciodată

Coronavirusul nu va dispărea niciodată, iar oamenii vor trebui să se obișnuiască să conviețuiască cu boala COVID-19. Cel mai devreme vom putea reveni la o viață normală abia în următorii doi ani.

Este concluzia la care au ajuns mai mulți experți din Franța și din Marea Britanie, după ce au făcut mai multe analize și studii cu privire la pandemie. Aceștia au atras atenția că boala Covid-19 nu va dispărea niciodată. Cu toate acestea, în opinia lor este posibil ca, într-un an sau doi, omenirea să revină la o viaţă pe cât posibil de apropiată de cea dinainte de 2020.

Consilierul ştiinţific al Guvernului britanic Jeremy Farrar susține că boala COVID este o infecţie endemică acum şi, după părerea sa aceasta nu va dispărea niciodată, scrie stiripesurse.ro. Jeremy Farrar, care este membru al Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE) şi director al Wellcome Trust, a declarat pentru BBC 4 că oamenii „trebuie să înveţe să trăiască cu ea”. El a precizat că nivelul transmiterii și perturbarea sistemului de educație nu trebuie să mai continue.

Jeremy Farrar a precizat că Marea Britanie „rămâne foarte vulnerabilă” în faţa variantelor din alte părţi ale lumii. Omul de știință a subliniat că aceste tulpini pot provoca probleme la fel ca și varianta Delta originară din India.

Noutăţile partenerilor

comentarii: