image
Sursa foto: gov.md

Explicația lui Andrei Năstase de ce nu au ieșit oamenii în stradă în apărarea Guvernului Sandu

Cetățenii au avut încredere deplină în politicienii pe care i-au delegat în Parlament, considerând că aceștia sunt capabili să păstreze puterea, și ar fi o crimă să fie învinuiți de eșecul politic soldat cu căderea fostului Guvern. Este răspunsul oferit de liderul PPDA, Andrei Năstase, consilier municipal, în timpul unui interviu video acordat agentiei IPN, la întrebarea de ce oamenii nu au ieșit în stradă pentru a apăra Guvernul Sandu, când acesta a fost demis.

„Societatea noastră a avut înceredere în politicienii pe care i-a delegat în Parlament, și mai apoi în Guvern, oamenii au considerat că acești politicieni sunt responsabili și se vor ocupa de păstrarea acestei puteri, acum să ne apucăm să învinuim cetățeanul ar fi pur și simplu o crimă, pentru că cetățeanul a votat cum a votat, ne-a delegat aceste împuterniciri și, bineînțeles, era de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm această putere. Am văzut nedumerirea, am văzut dezamăgirea și sincer să fiu, ca și om care am participat la niște proteste de-a lungul timpului, pe unele dintre ele chiar le-am organizat, am să vă spun că am simțit atunci că oamenii nu prea au înțeles despre ce este vorba, au zis că un concurs desfășurat de Guvern este contestat, apoi se vine cu o lege în Parlament, după care se vine cu o asumare de răspundere… Cumva au fost în acea perioadă prea puțin informați cu privire la tot ce se întâmplă, ușor derutați, și aici se ascunde această… nu pot să-i spun nepăsare… cei care ne urmăresc, cei care trăiesc în această țară își doresc ca lucrurile să se schimbe, probabil nu au fost suficiente argumentele în sprijinul acelei asumări (de către Guvern), și nu au fost suficiente argumentele că anume aceasta a fost soluția”, a declarat Năstase.

„Cine crede că pe oameni îi poți păcăli așa de ușor greșește, oamenii știu să judece, știu să discearnă, iată de ce au considerat că nu e cazul să susțină această cauză. Ar trebui să fim într-o mai bună comunicare cu oamenii, să le spunem de la bun început care sunt riscurile. Trebuie să le spunem oamenilor de atunci de când am făcut pe 8 iunie acea majoritate, că această cădere se poate întâmpla pe 9 iunie, 9 iulie. Oricând trebuie să fie pregătiți pentru asta, acest lucru nu înseamnă însă că nu trebuie să te bați pentru păstrarea puterii. Iată că oamenii nu au acceptat o asemenea scuză”, a mai spus liderul PPDA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: