image
Sursa foto: Profimedia

Fundașul lui Inter Milano a fost exclus din lotul Italiei după insultele rasiste adresate lui Juan Jesus

Derby-ul dintre Inter Milano și Napoli, scor 1-1, a avut un moment regretabil, petrecut în minutul 59.

Juan Jesus l-a chemat pe arbitrul Federico La Penna pentru a se plânge vehement de insultele auzite la adresa sa.

Staff-ul naţionalei de fotbal a Italiei a decis luni ca Francesco Acerbi, fundaşul lui Inter Milano, să nu facă parte din lotul care va călători în Statele Unite, după insulta rasistă pe care a rostit-o împotriva brazilianului Juan Jesus, fundaşul lui Napoli, în duelul dintre cele două echipe, din Serie A, scrie EFE, citat de Agerpres.

"Nu mi se pare corect, mi-a zis 'negru' şi asta nu mi se pare corect", ar fi fost cuvintele citite de pe buzele internaționalului brazilian, care apoi a făcut semn către mesajul de pe mâneca dreaptă a tricoului, ”Keep Racism Out".

Acerbi şi-a cerut scuze brazilianului, aşa cum a dezvăluit Juan Jesus după meci. Cu toate acestea, echipa italiană a decis să-l lase pe Acerbi acasă până la clarificarea situaţiei. Gianluca Mancini (AS Roma) a fost convocat în locul său.

Italia va zbura marţi spre Statele Unite, unde va întâlni joi pe Venezuela, locul 50 în clasamentul FIFA, pe DRV PNK Stadium din Fort Lauderdale (Florida), stadionul pe care evoluează Inter Miami, echipa lui Lionel Messi.

Trei zile mai târziu, ”Squadra Azzurra” va juca împotriva Ecuadorului, locul 32 în clasamentul FIFA, la New York, pe Red Bull Arena, stadionul altei formaţii din MLS, New York Red Bulls.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: