image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

ANSA vine cu recomandări de protecție a animalelor pe timp de caniculă

În contextul avertizării emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, cu privire la menținerea temperaturilor caniculare pe teritoriul țării, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează proprietarii/îngrijitorii de animale, să fie prudenți și să ia măsuri rezonabile de protecție a vietăților din proprietate, oferindu-le furajare și hidratare corespunzătoare.

Aceștia trebuie să verifice starea animalelor domestice la intervale regulate și să întreprindă măsurile necesare, pentru a evita riscurile inutile la care pot fi supuse.

Valorile de referință de apă zilnică pentru animalele de fermă și de companie care pot varia în funcție de sistemul de creștere, de starea fiziologică a animalului, de rațiile furajere, condițiile adăpostirii, temperatura mediului ambiant și umiditatea, anotimp etc., le puteți găsi aici.

Cele mai eficient adăpost contra perioadelor de căldură extremă sunt cele care protejează animalele de razele directe ale soarelui și permit vântului să le răcorească.

Aceste criterii sunt extrem de importante atunci când se optează pentru tipul și locația adăpostului. În cazul în care nu se oferă suficient spațiu pentru animale, există riscul de sufocare prin aglomerare în adăpost.

Este important, ca fiecare animal, să aibă suficient spațiu pentru a se întinde simultan, din moment ce acest lucru ajută la răcirea organismului.

Uneori, poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare. În condiții de temperaturi ridicate, se recomandă creșterea spațiului alocat per cap de animal cu minimum 10%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: