image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dodon vrea s-o grațieze pe femeia cu 5 copii, dar numai după prezidențiale: „Are păcate, dar trebuie să-i mai dăm o șansă”

Președintele Igor Dodon susține că intenționează s-o grațieze pe femeia cu cinci copii din Drochia, condamnată la șase ani de pușcărie pentru escrocherie, după ce nu a întors un credit. Șeful statului afirmă însă că va face acest lucru numai după alegerile prezidențiale.

„Vom face demersurile necesare ca, prin decizia președintelui pentru a elibera această doamnă înainte de termen. Are păcate, acest lucru este confirmat prin documentele pe care le avem. Sunt mai multe cazuri de escrocherie, dar cinci copii au nevoie de mamă. Trebuie să-i mai dăm o șansă”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale online.

Potrivit Ziarului de Gardă, la 21 decembrie 2018, Judecătoria Drochia (sediul central) a recunoscut-o pe Natalia Ursachi vinovată de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, condamnând-o la 8 ani de închisoare în penitenciar pentru femei de tip închis.

Judecătoarea Lucia Grădinari a mai hotărât încasarea în beneficiul lui Vitalie Plugari a sumei de 11.200 de euro sau echivalentul acesteia în lei, precum și transmiterea automobilului în posesia acestuia, care se afla „la păstrare” la o altă persoană.

La 25 februarie curent, Curtea de Apel Bălți, în componența completului de judecători format din Ion Talpa, Svetlana Șleahtițki și Oxana Mironov, a menținut, în mare parte, decizia primei instanțe, însă pedeapsa stabilită a fost de șase ani de închisoare.

Actualul apărător, Ghenadie Culcițchi, a menționat că a depus în iulie sau august recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), deși termenul a expirat în primăvară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: