image
Sursa foto: Profimedia

Verdict în cazul lui Alexander Zverev, anchetat pentru violență domestică. Reacția germanului

ATP a anunţat marţi că nu va adopta sancţiuni împotriva jucătorului german Alexander Zverev (25 de ani, locul 14 mondial), acuzat de de violență domestică fosta sa parteneră Olga Sharypova (24 de ani).

Organizatorii circuitului profesionist masculin au deschis o anchetă în octombrie 2021 după acuzaţiile de violenţe fizice şi psihice formulate de fosta jucătoare rusă de tenis Olga Sharypova, prietena de la acea dată a lui Zverev.

Una dintre acuzaţiile aduse la adresa tenismenului german făcea referire la presupuse fapte de violenţă cu ocazia Masters-ului 1.000 de la Shanghai, din 2019.

Jucătorul, la rândul său, a negat de fiecare dată că ar fi fost violent faţă de Sharypova, care însă nu a depus o plângere împotriva germanului, iar ATP a subliniat cooperarea lui Zverev cu ancheta.

Încredinţat unei agenţii private de anchetă, raportul înaintat ATP “deşi trebuia iniţial să se concentreze pe violenţe în timpul Mastersului de la Shanghai din 2019, a fost extins la comportamente inadecvate în alte locuri, între care Monte Carlo, New York şi Geneva, menţionate în articole de presă”, a subliniat ATP.

Sharypova, Zverev şi alte 24 de persoane din anturajul privat sau profesional al protagoniştilor au fost audiate în cursul acestor investigaţii, care au durat 15 luni.

ATP a concluzionat că n-au fost strânse probe concludente și nu va fi inițiată o procedură disciplinară împotriva lui Alexander Zverev.

"De la început, am spus că sunt nevinovat și am respins toate acuzațiile nefondate la adresa mea. Am cooperat pe deplin cu ATP pentru investigație și sunt recunoscător pentru timpul și atenția acordate de organizație pentru acest subiect.

Decizia luată de un arbitru neutru, care a analizat toate informațiile relevante, a fost în favoarea mea. În plus față de investigația independentă demarată de ATP, am inițiat proceduri în instanță în Germania și Rusia, pe care le-am câștigat.

Sunt recunoscător că această problemă a fost rezolvată, iar prioritatea mea în acest moment este să mă recuperez după accidentare și să mă concentrez pe ceea ce iubesc cel mai mult în această lume - tenisul. Le mulțumesc prietenilor, familiei și fanilor pentru susținere. După un proces lung și dificil, dreptatea a ieșit la suprafață", a reacționat Alexander Zverev pe rețelele sociale.

În 2022, Alexander Zverev a dezvăluit că s-a luptat cu depresia, simțind o mare presiune din cauza faptului că se află mereu în centrul atenției, în presă și în rândul fanilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: