image
Sursa foto: jurnal.md

Fisc atenționează: Au mai rămas 6 zile până la expirarea termenului de achitare a impozitelor pe imobile și funciar

Serviciul Fiscal de Stat informeză că, la data de 30 iunie anul curent, expiră termenul pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice - cetăţeni, precum şi a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), existente și/sau dobîndite pînă la 31 martie inclusiv a anului curent.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare și funciar pentru persoanele fizice, precum şi a impozitului funciar – în cazul gospodăriilor ţărăneşti se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor.

Astfel, fiecare autoritate a administraţiei publice locale anual, prin intermediul deciziilor, stabilește cotele concrete ale impozitului pe bunurile imobiliare și funciar ce se aplică în teritoriul administrat.

Achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay sau portalului www.sfs.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: