image
Sursa foto: captură video

Deputat: Crima comisă în noaptea de Revelion la Costești trebuie examinată cu mare responsabilitate de organele de drept

Deputatul blocului ACUM Petru Frunze consideră necesară efectuarea unei anchete interne de serviciu pe cazul tânărului de 20 de ani din Costești, Ialoveni care a decedat după ce a fost bătut în noaptea de Revelion de câțiva indivizi.

Consider că datorită acțiunilor insuficiente a organelor de drept privind curmarea activităților infracționale ale minorilor a încurajat și mai mult comiterea de noi infracțiuni și sa ajuns până la omorul unui tânăr. Despre satul Costești s-a vorbit mult că sunt specifice acțiuni agresive din partea tinerilor. Este necesar să fie efectuată o anchetă internă de serviciu de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni pentru a stabili circumstanțele care pot fi încadrate în acțiunea sau inactiunea colaboratorilor de poliție privind gestionarea situației infracționale din satul Costești”, a scris deputatul pe pagina de facebook.

Petru Frunze precizează că dacă în acest sens nu se vor lua măsuri în timpul apropiat, atunci deputații vor solicita prezența în plenul Parlamentului Republicii Moldova a ministrului de interne pentru a oferi explicații.

Totodată, pe pagina de facebook a Consiliului Local de Tineret Costești a apărut o postare prin care aceștia fac apel către toate instituțiile statului responsabile să cerceteze acest caz. Mai mult în postare se menționează că în satul Costești ar mai fi avut loc asemenea cazuri, iar infractorii nu au foost pedepsiți.

Acest sat ascunde o serie de întâmplări în care sunt implicați cică "minori", după noi, odată ce te duce capul cum să abuzezi de lege şi să îți ascunzi toate păcatele, nu mai merge vorba de pretextul "MINORI"! Indiferent de care ar fi circumstanțele, cauzele sau situația în sine, nimeni nu merită sa fie desfigurat şi omorât în bătaie! Facem apel către toate instituțiile responsabile: Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerul Justiției Republicii Moldova, Poliția Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, nu sute, ci mii de oameni asteaptă lumină în acest caz! Vreți ca oamenii să rămână în țară, noi în schimb nu ne mai simțim în siguranța aici”, se menționează în postare.

Amintim că tânărul de 20 de ani a decedat ieri la Spitalul de Urgență din capitală după ce a fost bătut cu bestialitate la o petrecere în seara de Revelion.

Potrivit rudelor, victima se afla la o petrecere împreună cu mai mulți amici. La un moment dat, unul dintre prietenii săi a fost telefonat de unul dintre agresori, ca să iasă la poartă. Acesta a ieșit, însoțit de victimă. Acolo se afla o gașcă mai mare, iar din nu se știe care motiv între tineri s-ar fi iscat o discuție aprinsă. În toiul cerții, victima i-ar fi spus unei fete să nu se implice în discuția băieților, ceea ce i-ar fi deranjat rău pe agresori.

Gașca de băieți s-a năpustit asupra lui, l-au lovit cu o scândură de la gard, doborându-l la pământ. Când a încercat să se ridice, atacatorii l-au lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară și au și sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l”, ne-a spus o rudă apropiată a victimei.

Și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la o casă de alături se vede cum victima încearcă să se ridice, dar este lovită cu bestialitate cu pumnii și picioarele. Din imagini nu este clar câți dintre indivizi au lovit victima, însă unul dintre martori le-a spus polițiștilor că tânărul ar fi fost bătut de două persoane, dintre care unul minor.

Agresorul de 21 de ani a fost reținut pentru 72 ore, iar bănuitul minor de 16 ani este cercetat în stare de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: