image
Sursa foto: papermoneywallpaper.com

Averile candidaților la alegerile în circumscripția Hâncești // DOC

Până la această oră, doar trei candidați pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Vorbim despre Ion Mereuță, de la PD, Ștefan Gațcan, de la PSRM, și Olesea Stamate, de la PAS. Declarațiile de avere ale acestora au fost publicate pe site-ul autorității electorale.

Primul care a fost înregistrat în cursa pentru fotoliul de deputat este candidatul Partidului Democrat, Ion Mereuță. El a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2019 un salariu de peste 313 mii de lei, la Cancelaria de Stat și un alt salariu, de 3 mii 162 de lei, de la universitatea la care activează.

În afară de aceasta, Ion Mereuță a încasat o indemnizație de eliberare, de peste 43 de mii de lei, de la Cancelaria de Stat, dar și o pensie, de 156 de mii de lei. Mereuță a mai obținut 80 de mii și, respectiv, 150 de mii de lei din vânzarea a două mașini și aproape 20 de mii de lei, din vânzarea unui imobil.

Familia candidatului PD deține două terenuri intravilane și unul agricol, o casă de locuit de 246 de metri pătrați, un garaj și alte două averi imobiliare. Valoarea totală declarată a acestor bunuri depășește 614 mii de lei.

Ion Mereuță mai arată că a achiziționat în 2018 un Volkswagen Tiguan, fabricat în 2008, cu doar 50 de mii de lei, aproximativ 2570 de euro. Chiar și acum, după doi ani de zile, un astfel de autoturism costă pe site-urile de specialitate între 7500 și 8300 de euro. Candidatul mai declară că are în folosință o mașină Toyota, fabricată în 2005.

Următorul înregistrat în cursă este candidatul PSRM, Ștefan Gațcan. El este directorul unui centru de medicină privat, de unde declară că a câștigat peste 245 de mii de lei. Gațcan a obținut din activități didactice alte aproape 57 de mii de lei.

El deține două terenuri intravilane, dar și două apartamente, de 90 și, respectiv, 73 de metri pătrați. Valoarea acestora constituie 1 milion 700 de mii de lei.

Candidatul PSRM mai declară că are în folosință un Volkswagen fabricat în 2010, a cărui valoare constituie 200 de mii de lei. Gațcan a luat și un credit de 1 milion 700 de mii de lei, pe care trebui să-l achite peste patru ani.

Cel de-al treilea candidat înscris în cursă este fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, din partea PAS. Ea arată că a obținut peste 77 de mii de lei, în funcția de ministru, și peste 346 de mii de lei, în funcția de director de proiect în cadrul unui ONG.

Soțul Olesei Stamate a câștigat peste 3,2 milioane de lei, fiind directorul unei întreprinderi cu capital străin. Stamate a obținut și o indemnizație pentru copil, de peste 21 de mii de lei. Familia candidatului PAS mai declară două terenuri agricole și cote părți într-un apartament de 70 de metri pătrați și o casă de 329 de metri pătrați, care este luată în folosință.

Olesea Stamate a cumpărat anul trecut un automobil Porsche, fabricat în 2019, care valorează puțin peste un milion de lei. Totodată, familia Stamate deține în într-o bancă peste 100 de mii de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: