image
Sursa foto: gazetadesud.md

Un sat din raionul Căușeni intră în carantină: Primarul și trei angajați ai primăriei internați la spital

În ultimele două săptămâni 21 de cetățeni din satul Săiți din raionul Căușeni au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Începând de astăzi satul Săiți din raionul Căușeni intră în carantină pentru următoarele două săptămâni. Decizia a fost luată de membrii Comisiei raionale pentru Sănătate Publică care afirmă că numărul de infectări din localitate depășește un procent din numărul populației, scrie pe pagina sa de Facebook Renata Lupacescu.

Doar în ultimele două săptămâini 21 de cetățeni au fost diagnosticați pozitiv prin COVID printre care primarul satului și alți trei membri ai primăriei, internați la moment în Spital. Deși v-a fi închis la carantină președintele raionului a insistat ca satul să nu fie izolat, asta deși vor fi impuse mai multe restricții. Inclusiv de monitorizare a fiecărei familii din sat de către polițiști și salvatori. Șeful Centrului de Sănătate Publică Andrei Kazacioc spune că satul trebuia izolat, afirmând că nu poate încălca prevederile legii, de aceea s-a abținut de la vot. În total 27 de locuitori ai satului au făcut boala, iar situația este total nefavorabilă spun specialiștii. 16 focare la nivel de localitate, printre care și lucrărorii unui magazin. Din cei 27 de pacienți internați din Săiți, șase deja au fost tratați”, se arată în postare.

Astfel începând cu data de 12 iunie și până în data de 30 iunie transportul public în comună va fi sistat. Toate activitățile economice de orice fel, în afară de magazinele alimentare, cele agricole, farmacii și stații Peco își sistează activitatea.

Angajații Centrul de Sănătate Publică, și Centrul mediclor de familie vor monitoriza zilnic starea de sănătate a populației venid cu rapoarte. Șeful spitalului raional Căușeni afirmă că dacă nu vor fi luate măsuri, satele Sălcuța, Plop-Știubei și Copanca s-ar putea pomeni în aceeași situație. Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică Căușeni Andrei Kazacioc la moment 237 de cetățeni au făcut boala, iar 175 s-au tratat deja.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: