image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor1

Dodon, acuzat că l-a eliberat pe Filat din cauza unui video compromițător: „Videoclipul poate face lucrurile să explodeze”

Renato Usatâi afirmă că președintele Igor Dodon este cel care a favorizat eliberarea lui Vladimir Filat din închisoare și asta din cauza unei filmări compromițătoare cu șeful statului.

Potrivit lui Usatâi, Filat a fost vizitat în închisoare de oameni din anturajul lui Plahotniuc, care i-au arătat un videoclip în care se vede cum Igor Dodon primește o anumită sumă de bani ca să-l voteze pe Nicolae Timofti în funcția de președinte.

„El (n.r. Plahotniuc) i-a cerut lui Filat să scrie o declarație, să depună mărturie precum că lui Dodon i s-au dat bani pentru a-l vota pe Timofti. Dar așa cum se afla după alegerile parlamentare, Filat umbla cu nasul pe sus și i-a dat informațiile lui Dodon, nu a făcut o înțelegere cu Plahotniuc, iar acum înțelege perfect că acest video a jucat un rol decisiv în eliberarea sa. Pentru că pentru Igor Dodon, după scandalurile cu demisia unui guvern și numirea foarte repede a altuia, apariția unui videoclip în care se vede cum ia bani poate face ca lucrurile să explodeze. Văd că Dodon pune totul pe seama Maiei Sandu, iar ea, la rândul ei, dă vina pe Dodon. Sunt convins că de fapt acel video l-a făcut pe Dodon să-l elibereze pe Filat pentru că i-a fost mult mai simplu să-l scoată pe Filat din pușcărie decât să se confrunte cu un nou scandal", a declarat liderul formațiunii „Partidul Nostru”, într-un live pe facebook.

Usatâi a mai spus că Maia Sandu nu are nicio legătură cu eliberarea fostului premier. „Ea, prin definiție, nu poate lăsa pe nimeni să iasă din pușcărie. Fosta guvernare nu a putut să încătușeze pe nimeni, iar să elibereze cu atât mai mult”, a adăugat Usatâi.

În plus, Renato Usatâi crede că informațiile potrivit cărora Andrei Năstase ar fi primit mită au fost lansate în spațiul public pentru a distrage atenția de la eliberarea lui Filat, aceasta fiind una dintre metodele pe care le folosea vechiul regim. „Igor Dodon are experiență la a distrage atenția de la o noutate cu alta. Dodon face totul pentru a deveni al doilea Plahotniuc. Visează să devină al doilea Plahotniuc, dar este mai slab de înger și nici nu are suficient creier pentru asta”, a spus Usatâi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: