image
Sursa foto: Getty Images

Ons Jabeur a învins-o pe Jessica Pegula și e noua campioană de la Madrid! Tunisianca a scris istorie

Ons Jabeur (10 WTA) a învins-o pe Jessica Pegula (14 WTA), scor 7-5, 0-6, 6-2, în finala turneului de categorie WTA 1000 de la Madrid.

Sportiva din Tunisia, care a eliminat-o pe Simona Halep în sferturi, a avut nevoie de o oră și 57 de minute pentru a câștiga partida, care a oferit un prim set extrem de echilibrat, în care diferența s-a făcut grație break-ului obținut de Ons Jabeur la 5-5, și alte două acte dominate de câte o sportivă.

Setul doi a fost dominat autoritar de americanca Jessica Pegula, care nu a cedat nici măcar un game și a trimis finala în decisiv, unde Ons Jabeur a controlat, și-a cedat serviciul o dată, dar a mai pierdut un singur alt game.

Ons Jabeur și-a adjudecat, astfel, al doilea titlu WTA din carieră, după cel de la Birmingham, din 2021.

Sportiva din Tunisia a scris și o pagină de istorie odată cu triumful de la WTA Madrid. Ons Jabeur a devenit prima africancă ce cucerește un turneu de categorie WTA 1000.

De altfel, Ons Jabeur a stabilit un record și după turneul de la Birmingham, la finalul căruia a devenit prima sportivă din Africa ce câștigă o competiție în circuitul WTA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: