Viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție în acest sens, prin care a instituit un regim restricționat pentru parcarea mașinilor personale, pe trotuar și pe partea carosabilă, pe străzile: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Pușkin (pe partea dreaptă), str. A. Mateevici, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. C. Tănase, bd. G. Vieru și str. Kiev.

„Măsura vine din necesitatea de a asigura circulația transportului public conform orarului, pentru sporirea confortului călătoriei în troleibuze și autobuze și pentru amenajarea ulterioară a benzilor dedicate transportului public”, anunță municipalitatea.

Până la finele anului 2020, Direcția generală transport public și căi de comunicație urmează să revizuiască și să modifice proiectele de organizare a circulației rutiere pe fiecare stradă de tranzit, luând în considerare aplicarea regimului restricționat de parcare.

De asemenea, serviciile municipale promit să resistematizeze circulația rutieră pe străzile secundare și să amenajeze parcaje în centrul Chișinăului.