image
Sursa foto: mccormick.com

O școală din Tokyo înlocuiește fructele proaspete cu jeleu din cauza creșterii prețurilor la alimente

De luni de zile, Kazumi Sato, nutriționist la o școală gimnazială din estul orașului Tokyo, a primit notificări privind creșterea prețurilor la ingrediente. Conștiente de dificultățile economice cu care se confruntă familiile multor elevi, autoritățile locale nu vor să transfere povara prânzurilor școlare mai scumpe asupra lor. Pentru Sato, acest lucru a însemnat ajustarea constantă a rețetelor de prânz, astfel încât bucătăria liceului Senju Aoba să se poată încadra în buget.

„Încerc să includ fructe de sezon o dată sau de două ori pe lună, dar este dificil să o fac frecvent”, a declarat ea la școală pentru Reuters, citat de Aleph News.

Sato spune că înlocuiește fructele proaspete, care sunt scumpe în Japonia, cu jeleu sau o felie de prăjitură făcută manual. Ea a început să folosească o mulțime de germeni de fasole ca alternativă ieftină ori de câte ori este posibil, dar se teme că va rămâne fără idei dacă prețurile continuă să crească.

Noutăţile partenerilor

comentarii: