image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon o felicită „preliminar” pe Maia Sandu; „S-a terminat o partidă începe alta, încă nu se știe care-i mai interesantă”

Igor Dodon susține că va apăra pe toate căile legale votul alegătorilor săi, la CEC, judecată, Curtea Constituțională. La fel acesta îi transmite Maiei Sandu că Republica Modova este o țară parlamentară, iar el este în funcția de președinte în exercițiu până la 24 decembrie.

Igor Dodon o felicită pe Maia Sandu dar menționează că stafful său a înregistrat multe încălcări în cadrul scrutinului electoral din 15 noiembrie. Acesta susține că va apăra votul cetățenilor săi pe toate căile legale și îi cheamă pe acești la calm.

O felicit preliminar pe doamna Maia Sandu cu acest rezultat, dar sunt obligat să apărăm votul celor care au votat pentru mine prin toate căile legale, la CEC, judecată, Curtea Constituțională. Eu vă îndemn la calm și liniște, categoric nu ne dăm la provocări. Eu o să vă spun dacă este nevoie. Mergem pe calea legală prevăzute expres de lege. În cazul în care instanțele vor confirma că totul a avut loc din punct de vedere legal, vom pune punct și la această campanie electorală. Nu trebuie să permitem destabilizarea situației.

Staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial: blocarea dreptului de vot pentru cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului, transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, implicarea prin diferite declarații ale unor oficiali și influențare a rezultatului votului”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing.

Dodon a transmis partidelor de dreapta că prea devreme se bucură și că urmează o altă etapă.

Este doar o etapă care s-a încheiat. Urmează altă partidă, care poate fi și mai interesantă. Republica Moldova este țară parlamentară. Eu vreau să o anunț că până pe 24 decembrie eu sunt președinte în exercițiu al RM.

Eu chiar astăzi o să inițiez discuții cu fiecare fracțiune, pentru a înțelege care sunt viziunile. Avem de adoptat bugetul, politica fiscală, de aceea noi trebuie să evităm o criză politică gravă”, a spus Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: