image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Polițiștul de patrulare care a tamponat mortal o femeie, iar mai apoi a fugit de la locul accidentului, trimis în judecată

Un fost subofițer superior din cadrul Direcției patrulare Centru a INSP al IGP al MAI va compărea pe banca acuzaților, după ce a tamponat mortal o femeie de 36 de ani, mamă a patru copii, iar mai apoi a fugit de la locul accidentului rutier. Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Fostul angajat al MAI, eliberat din funcție după acest caz, este cercetat pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiuni săvârșite în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”.

Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie curent, pe strada Socoleni din capitală, când inculpatul a tamponat cu mașina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact polițistul a părăsit locul accidentului rutier fiind depistat, reținut și suspus examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei.

Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă, aceasta decedând în urma leziunilor incompatibile cu viața. Femeia avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori. Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina. Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura, în arest la domiciliu.

În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat ca urmarea a celor întâmplate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani închisoare.

comentarii: