Pe plaja din comuna La Grande-Motte sunt permise și activitățile "statice", nu doar cele „dinamice” precum mersul pe jos sau înotul. Cei care doresc să meargă la plajă trebuie să-și rezerve online o parcelă delimitată prin cordoane albe. Soluția găsită de primarul Stéphan Rossignol a fost deja aprobată de prefectura din Herault. 

Municipalitatea a cheltuit 20.000 de euro pentru aceste modificări, astfel încât localnicii să se poată bucura de plajă, fără să fie nevoiți să poarte măști de protecție. Edilul francez a declarat că s-a inspirat dintr-o măsură asemănătoare implementată de un primar spaniol.

"Am descoperit că un primar din Spania a propus acest proiect, dar nu a fost încă implementat. M-am consultat cu echipa mea în vederea adaptării acestor măsuri pentru plaja noastră".

În vestul Franței, situația este diferită

Trei comune din vestul Franţei au solicitat închiderea plajelor lor, după ce vizitatorii acestora au dat dovadă de un comportament necivilizat, potrivit Agerpres.

„Marea plajă din Damgan va fi închisă (celelalte nefiind accesibile decât pentru activităţi nautice), plajele din Billiers vor fi închise, la fel şi cele din Erdeven”, a precizat prefectura franceză, adăugând că este posibil ca şi „alţi primari să facă aceeaşi solicitare”.

„Aceste închideri, decise la solicitarea primarilor, sunt consecinţa comportamentelor inacceptabile constatate în weekendul trecut”, a specificat prefectura, evocând comportamentul necivilizat al vizitatorilor, precum şi ignorarea de către aceştia a regulilor de distanţare socială.