image
Sursa foto: EPA

Numărul bolnavilor de coronavirus a depășit 60.000: Într-o singură zi au murit 242 de oameni, dublu față de ziua precedentă

În provincia Hubei au fost anunțate, doar într-o singură zi, 242 de morți din cauza coronavirusului, de două ori mai mult comparativ cu ziua precedentă, notează CNN. Alte 14.000 de persoane au fost diagnosticate, recent, ridicând bilanțul total la peste 60.000.

Coronavirusul a ucis deja peste 1.300 de persoane, iar totalul celor infectați a ajuns la 60.000, potrivit CNN. Conform sursei citate, sunt considerați infectați nu doar cei care au fost testați pozitiv, ci toți cei care prezintă simptomele îmbolnăvirii.

Oamenii de știință de la Centrul Johns Hopkins din SUA au realizat o hartă care urmărește în timp real cazurile infecțiilor cu coronavirusul din China. Harta arată evoluția numărului îmbolnăvirilor, a deceselor dar și a persoanelor care s-au vindecat, prin reprezentare grafică în diverse regiuni ale lumii, scrie Libertatea.ro.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dintre cei diagnosticați cu noul coronavirus, doar 3% se află în stare critică. Farmaciile din provincia chineză Nanjng nu mai vând medicamente pentru febră și tuse, pentru a-i forța pe cei bolnavi să meargă la spital. La fel se întâmplă și în Hangzhou. Între timp, în Beijing, farmaciile trebuie să înregistreze toți clienții care cumpără medicamente pentru tuse și febră.

Potrivit agenției de presă Xinhua, citată de CNN, pentru înregistrare, clienților li se cer informații ca: nume, adresă, numărul cardului de identitate, cum pot fi contactați și simptome. În același timp, suspiciunea că un asistent medical român a fost infectat, după ce a îngrijit pacienți care au virusul, în Germania, a fost infirmată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: