image
Sursa foto: Reuters

Marea Britanie și-a evacuat personalul diplomatic din Sudan

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat duminică despre evacuarea personalului diplomatic britanic şi a familiilor acestora din Sudan, relatează AFP și Agerpres.

„Forţele armate britanice au efectuat o evacuare complexă şi rapidă a diplomaţilor britanici şi a familiilor acestora din Sudan, pe fondul escaladării violenţei şi ameninţărilor împotriva personalului ambasadei", a scris pe Twitter premierul britanic Rishi Sunak.

Statele Unite şi-au evacuat ambasada de la Khartoum printr-o operaţiune derulată cu ajutorul elicopterelor, fiind urmate duminică de Franţa, în timp de luptele dintre armată şi paramilitari fac ravagii de mai bine de o săptămână în Sudan.

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă seară că armata americană a desfăşurat o operaţiune pentru a extrage personalul guvernamental american din Khartoum, adăugând că Washingtonul a suspendat temporar operaţiunile de la ambasada sa, în timp ce luptele continuă în Sudan, notează Reuters.

Violenţele, care au izbucnit pe 15 aprilie la Khartoum şi în regiunea Darfur (vest), s-au soldat cu sute de morţi şi mii de răniţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Confruntările au provocat refugierea a mii de persoane şi au dus la mobilizarea mai multor state pentru a-şi evacua cetăţenii.

Vezi și: Mărturia unei jurnaliste din R. Moldova, stabilită în Sudan: Foarte curând nu vom avea ce mânca și ce bea

Noutăţile partenerilor

comentarii: