image
Sursa foto: foto simbol

16 copii din Zona de Securitate n-au putut ajunge azi la liceu din cauza interdicției reprezentanților transnistreni

16 elevi de la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, care locuiesc în sate de pe malul drept al Nistrului nu au ajuns azi la școală. Copiilor le este interzis deocamdată să traverseze așa numitul post vamal de la capătul podului Hidrocentralei de la Dubăsari. Administrația liceului ne-a informat că au fost asigurați oral de șeful miliției din orașul Dubăsari că începând cu ziua de mâine copiii ar putea ajunge la ore.

Potrivit directoarei liceului Angela Ivanov, reprezentanții Biroului de reintegrare au avut o înțelegere cu reprezentanții administrației de la Tiraspol ca elevii de pe malul drept să traverseze un alt pod de la Dubăsari, podul Poltava, respectiv, trebuiau să traverseze o distanță mult mai mare.

„Ne-am apropiat de reprezentanții miliției din or. Dubăsari și le-am solicitat să le permită copiilor să treacă pe la postul de pe podul Hidrocentralei, cum veneau și în anii precedenți. Avem 16 copii și o profesoară de pe malul drept. Ne-au spus să le prezentăm lista. Abia azi am reușit să găsim șeful lor și să-i înmânăm lista. Sperăm de mâine copiii să reușească să ajungă la lecții”, ne-a informat directoarea liceului.

Anul acesta la liceul „Mihai Eminescu” sunt înscriși 446 de copii. Elevii originari din orașul Dubăsari, din satele Corjova, Vasilevca și alte localități din stânga Nistrului au ajuns fără probleme. „Le măsurăm temperatura înainte de a urca în autobuze. Am întreprins toate măsurile pentru a păstra distanța între copii. Nu am făcut careul pentru că avem peste 50 de elevi în clasa I, dar am mers prin clase și i-am felicitat cu ocazia începerii anului școlar”, ne-a mai spus Angela Ivanov.

La gimnaziul din satul Corjova sunt înscriși 76 de elevi. Potrivit directorului adjunct, Irina Semionov, anul acesta a început fără incidente. Spre uimirea profesorilor, anul școlar a început fără reprezentanți ai miliției.

„Am avut un scurt matineu, la care copiilor din clasa I li s-a înmânat abecedarul. Dimineață copiilor le-a fost măsurată temperatura și am întreprins toate măsurile ca să asigurăm distanța necesară între ei”, ne-a mai spus directorul adjunct al gimnaziului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: