image
Sursa foto: Getty Images

Italia scrie istorie sub comanda lui Roberto Mancini! Record impresionant al ”Squadra Azzurra”

Trupa lui Roberto Mancini scrie istorie! ”Squadra Azzurra” a bifat a 36-a partidă consecutivă fără înfrângere, 0-0 cu Elveția, egalând astfel recordul Braziliei lui Zagallo.

Campioana europeană a înregistrat al doilea rezultat de egalitate la rând, după 1-1 cu Bulgaria, însă nu pare să aibă emoții în privința calificării la Cupa Mondială din 2022, într-o grupă cu Elveția, Bulgaria, Irlanda de Nord și Lituania, pe care o conduce categoric. ”Squadra” lui Mancini a ajuns la 36 de partide fără înfrângere, performanță reușită doar de Brazilia în perioada 1993-1996.

Artizanul acestei realizări impresionante este selecționerul Roberto Mancini. După instalarea sa pe banca tehnică a Italiei, ”Squadra Azzurra” a obținut 30 de victorii, nouă remize și doar două înfrângeri și, cel mai important, s-a încoronat ”regina Europei”, după decenii de așteptare.

Seria fără eșec a Italiei a început pe 10 octombrie 2018, cu un egal, 1-1 cu Ucraina. Reprezentativa din ”Cizmă” are toate șansele de a depăși recordul Braziliei, următorul joc fiind contra Lituaniei, cea mai slabă echipă din grupa de calificare la CM, pe teren propriu.

Campionii europeni au scăpat printre degete victoria în Elveția. În debutul actului secund, Jorginho, unul dintre favoriții la cucerirea Balonului de Aur și un specialist de la punctul cu var, a ratat un penalty, la fel cum a făcut-o și la seria de lovituri de departajare din finala EURO 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: